Chrupiące ziemniaki zapiekane z rybą
Chrupiące ziemniaki zapiekane z rybą to bezglutenowe i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.07 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka mleka, paski julienne marchew, ziemniaki zapiekane au, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiąca zapiekanka z brukselki i kalafiora, Chrupiąca ryba ziołowa z ziemniakami z parmezanem, oraz Chrupiąca ryba ziołowa z ziemniakami z parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. w 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia, wymieszać ziemniaki, sos
Wymieszaj, wrzącą wodę, mleko, masło, marchew i koper. Ułóż filety rybne na wierzchu.
Piec ok. 35 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku