Chrupiące Wontony
Chrupiące wontony mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 34g białka, oraz 35 g tłuszczu. Mieszanka skórek wonton, skrobia kukurydziana, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Chrupiące Wontony Wieprzowe, Chrupiący Kurczak Wontons, oraz Chrupiące Wontony Z Makreli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wieprzowinę, kasztany wodne, zielona cebula, sos sojowy, skrobia kukurydziana, sól i imbir w średniej misce; dobrze wymieszać.
Umieść 1/2 łyżeczki mieszanki wieprzowej na środku każdej skóry wonton. Złóż skórę wonton nad wypełnieniem, tworząc trójkąt. Skręć w górę trójkąta w dół, aby spełnić krotnie. Obrócić; zwilżyć 1 róg wodą. Nakładają się na przeciwległy róg nad zwilżonym narożnikiem; mocno dociśnij.
Rozgrzać olej w woku lub duży rondel na średnim ogniu do 375 stopni F. głęboko smażyć wontons, kilka na raz, 2 do 3 minut, lub do brązowego i chrupiące.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać na ciepło z ketchupem i musztardą lub sosem słodko-kwaśnym, według uznania.