Chrupiące udka z kurczaka
Jeśli masz o 55 minut do spędzenia w kuchni, chrupiące udka z kurczaka mogą być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis do wypróbowania. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 722 kalorie, 41g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pulchnych udek z kurczaka, młodych ziemniaków, papryki i oliwy z oliwek. 208 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest doskonałe. Duszone udka z kurczaka ze skórą kurczaka Gremolata, chrupiący kurczak ze skórą, oraz Chrupiący Kurczak Z Estragonem Z Fasolą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200 / Gaz
Udka kurczaka przetrzeć papierem kuchennym. Drobno zetrzeć skórkę z 1 cytryny i wycisnąć sok z obu.
Wymieszać w płytkim naczyniu z estragonem, 1 łyżką oleju i odrobiną soli i pieprzu. Tnij skórę każdego udka kurczaka trzy razy, a następnie włącz marynatę. Kawałki kurczaka można ugotować natychmiast lub pozostawić w lodówce do jednego dnia.
Ziemniaki pokroić w kliny i rozłożyć na blaszce do pieczenia. Wrzucić pozostały olej i posypać papryką. Ustaw stojak na górze i ułóż kawałki kurczaka na stojaku.
Piec przez 30-40 minut, aż kurczak będzie dobrze rumiany, a ziemniaki zmiękną.
Podawać z prostą zieloną sałatką.