Chrupiące Tacos z kurczaka (Tacos de Pollo)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj chrupiące Tacos z kurczaka (Tacos de Pollo). Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 367 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera jack, tortille kukurydziane, drewniane wykałaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tacos z kurczakiem (Tacos de Pollo), Chipotle Chicken Soft Tacos (Tinga de pollo), oraz Chrupiące Tacos Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać kurczaka z serem i doprawić do smaku solą.
Wlać 3 łyżki. olej na średniej patelni na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać tortille, 1 na raz, ogrzewanie wystarczy, aby zmiękczyć, ale nie ostre, o 10 sekund na stronę. Jako podgrzewany, układaj na ręcznikach papierowych, przykryj ręcznikiem kuchennym i utrzymuj ciepło w piekarniku.
Dodaj więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
Wymieszać kolendrę z nadzieniem z kurczaka. Pracując z 1 tortillą na raz, rozprowadzaj około 1/4 kubka zapakowanego kurczaka wypełniającego środek. Złóż tortillę na pół nad nadzieniem i nawlecz 1 wykałaczkę przez górne krawędzie, aby ją uszczelnić. Jeśli montaż z wyprzedzeniem, ułóż wypełnione tacos na tacy, przykryj folią i schłodź do 4 godzin.
Wlać co najmniej 1/2 cala. olej w tej samej patelni i ustawić na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać 4 do 6 tacos (w zależności od wielkości patelni; nie przepełnić). Tacos powinny skwierczeć, gdy trafią w olej. Obróć w razie potrzeby, aż muszle będą chrupiące i złociste, 1 do 2 minut na stronę. Podnieś tacos z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, odprowadzając olej z powrotem do patelni.
Ułóż tacos w jednej warstwie na blasze wyłożonej papierowymi ręcznikami i utrzymuj ciepło w piekarniku. Pozostałe tacos smażyć w ten sam sposób, dodając więcej oleju w razie potrzeby. Gdy wszystkie tacos są gotowane, wyciągnij i wyrzuć wykałaczki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 140 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir]()
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!