Chrupiące Tacos rybne z pikantnym sosem słodko-kwaśnym

Chrupiące Tacos rybne z pikantnym sosem słodko-kwaśnym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiących Tacos rybnych z pikantnym sosem słodko-kwaśnym. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 829 kalorii, 32G białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz lodowatą wodę, olej roślinny, piwo bezalkoholowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiąca ryba w sosie słodko-kwaśnym, Chrupiące Tacos rybne z pikantnym Slaw, oraz Tacos rybne z pikantną kwaśną śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, dobrze wymieszać wszystkie składniki sosu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Zmielone Orzeszki ZiemneDrobno Zmielone Orzeszki Ziemne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
W dużej misce ubić mąkę, sól, kminek, proszek do pieczenia i czosnek w proszku trzepaczką. Mieszaj z piwem i wodą, aż nie będzie widoczna sucha mieszanka mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany, Plus Dodatkowy, Jeśli To KonieczneCukier Granulowany, Plus Dodatkowy, Jeśli To Konieczne
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone1 łyżeczka Plus 3/4 Szklanki Cukru, Podzielone
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
3
Piekarnik rozgrzać do 93° (lub ustawić na ciepło). Linia ciastka arkusz z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Demarara Lub Jasnobrązowy CukierDemarara Lub Jasnobrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych
25 Drobno Pokruszonych Pierniczków NABISCO® Ginger Snaps (około 1-1/2 Szklanki)25 Drobno Pokruszonych Pierniczków NABISCO® Ginger Snaps (około 1-1/2 Szklanki)
4
Umieść stojak z drutu na wyłożonej blasze ciastek i umieść w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Demarara Lub Jasnobrązowy CukierDemarara Lub Jasnobrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
25 Drobno Pokruszonych Pierniczków NABISCO® Ginger Snaps (około 1-1/2 Szklanki)25 Drobno Pokruszonych Pierniczków NABISCO® Ginger Snaps (około 1-1/2 Szklanki)
5
W 4-quart holenderski piekarnik lub Frytkownica, ciepła 1 1/2 cala oleju do 191°. Dip paski rybne w cieście i usunąć szczypcami, trzymając paski rybne nad miską tak nadmiar ciasto kapie off. Opuść paski ryb na gorący olej. Powtórz z pozostałymi paskami rybnymi. (Nie tłocz patelni; gotuj tylko tyle pasków ryb naraz, które zmieszczą się w patelni bez dotykania się nawzajem.) Gotować paski rybne 4 minuty z jednej strony, aż złoty kolor będzie brązowy. Obróć rybę (Odwróć rybę od siebie, aby uniknąć rozpryskiwania gorącym olejem) i gotuj 3 minuty z drugiej strony, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mięso Kraba Lub świeże Mięso Kraba, Tyle Ile ChceszMięso Kraba Lub świeże Mięso Kraba, Tyle Ile Chcesz
1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
6
Wyjmij rybę z patelni i umieść na stojaku z drutu na blasze. Trzymaj ryby ciepłe w piekarniku podczas przygotowywania pozostałych pasków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Demarara Lub Jasnobrązowy CukierDemarara Lub Jasnobrązowy Cukier
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
25 Drobno Pokruszonych Pierniczków NABISCO® Ginger Snaps (około 1-1/2 Szklanki)25 Drobno Pokruszonych Pierniczków NABISCO® Ginger Snaps (około 1-1/2 Szklanki)
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
7
Aby złożyć tacos, umieść 1 lub 2 paski rybne na środku każdej tortilli. Top z około 2 łyżki sosu, sałata, salsa, awokado, ser, tryskać sok z limonki i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Szczypta Soli Do Smaku.Szczypta Soli Do Smaku.
12 Wydrylowanych, Dojrzałych Oliwek, Posiekanych12 Wydrylowanych, Dojrzałych Oliwek, Posiekanych
(wykonano Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu)(wykonano Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu)
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Drobno Zmielone Orzeszki ZiemneDrobno Zmielone Orzeszki Ziemne
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Składniki

1awokado, pestkowe, obrane i pokrojone w plasterkiawokado, pestkowe, obrane i pokrojone w plasterki0(może być lub przeglądać)cukier granulowany, plus dodatkowy, jeśli to koniecznecukier granulowany, plus dodatkowy, jeśli to konieczne1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipiwo lub piwo bezalkoholowepiwo lub piwo bezalkoholowe1chipotle chile w sosie adobo (z puszki o pojemności 7 uncji), posiekanechipotle chile w sosie adobo (z puszki o pojemności 7 uncji), posiekane454Ser Cheddar lub Monterey Jackfilety z halibuta, flądry lub dorsza, bez skóry i ryby pokrojone w paski 5x3 / 4 calafilety z halibuta, flądry lub dorsza, bez skóry i ryby pokrojone w paski 5x3 / 4 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna612-calowetortille mączne (12 cali)tortille mączne (12 cali)11 łyżka suszonego oreganoposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra62 łyżki suszone oreganoŚwieża kolendraŚwieża kolendra0(może być lub przeglądać)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilodowata wodalodowata woda4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona sałatarozdrobniona sałata11 funt cukinii,pakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier1wapno pokrojone w 6 klinówwapno pokrojone w 6 klinów11 łyżka suszonego oregano1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski113Ser Cheddar lub Monterey Jackkubek rozdrobniony ser Monterey Jackkubek rozdrobniony ser Monterey Jack1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiNóż do obierania (używaj z osobą dorosłą)Nóż do obierania (używaj z osobą dorosłą)1(może być lub przeglądać)2 łyżki wody, plus dodatkowa ilość w razie potrzeby2 łyżki wody, plus dodatkowa ilość w razie potrzeby2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/4 funta grzybów shiitake, pokrojonych w plasterki1/4 funta grzybów shiitake, pokrojonych w plasterki62 łyżki suszone oreganoOlej roślinnyOlej roślinny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn