Chrupiące Soczyste Piersi Z Kurczaka Smażone W Piekarniku
Chrupiące soczyste piersi z kurczaka smażone w piekarniku mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 18g tłuszczu i w sumie 723 kalorii. Za $2.17 za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś maślankę, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej arachidowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Solone Ciasteczka Toffi Z Orzeszków Ziemnych jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone W Piekarniku Piersi Z Kurczaka Z Lnu, Chrupiący Kurczak Smażony W Piekarniku, oraz Naprawdę Chrupiący Kurczak Smażony W Piekarniku dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść piersi z kurczaka i maślankę w dużej zamykanej plastikowej torbie, ugniataj kilka razy, aby posmarować kurczaka maślanką i wyciśnij powietrze z torby. Zamknij i wstaw do lodówki co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieszczone pokruszone zioła przyprawione farsz wymieszać w płytkiej misce.
Wymieszaj mąkę, sól i czarny pieprz w osobnym płaskim naczyniu. Ubij jajko wodą w misce.
Wlej olej arachidowy na dno formy do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Usuń kurczaka z maślanki, strząśnij nadmiar maślanki i wyrzuć zużytą marynatę maślankową. Pogłębiaj piersi z kurczaka w przyprawionej mące. Zanurz każdą posypaną mąką pierś w jajku, a następnie delikatnie dociśnij do farszu, aby pokryć.
Umieść powlekane piersi z kurczaka na patelni z olejem arachidowym.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Odwróć każdą pierś z kurczaka i kontynuuj pieczenie, aż kawałki kurczaka nie będą już różowe w środku, a powłoka będzie chrupiąca, jeszcze około 25 minut.