Chrupiące sałaty z azjatyckim makaronem
Chrupiące sałaty z azjatyckim makaronem to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 594 kalorie, 24g białka, oraz 34g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać angel hair makaron, prażone orzeszki ziemne, lekko liście kolendry, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ostry Azjatycki łosoś z Bok Choy i makaronem ryżowym, Chrupiące sałaty zimowe z ciepłym słodko-ostrym dressingiem, oraz Pięć strzępków makaronu długowiecznego na Nowy Rok od " Easy Asian Noodles.
Instrukcje
Napełnić 5-do 6-quart patelni 3/4 pełne wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić.
Tymczasem w dużej misce do serwowania wymieszaj ocet, olej z orzeszków ziemnych, olej sezamowy i olej chili.
Dodaj gorący makaron do miski. Delikatnie wymieszać z mieszaniną oleju, następnie dodać tofu, sałata, kolendra, i orzeszki ziemne i wrzucić lekko do herbu. Każdą porcję doprawiamy do smaku sosem sojowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.