Chrupiące Placki Kukurydziane
Chrupiące placki kukurydziane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Ten przepis służy 30. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, szalotki, kukurydza, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Placki Kukurydziane, Kukurydza Methi Pakoda-kukurydza i liście kozieradki-słodka kukurydza s, oraz SweetLife Corn Falafel Fritters I Kukurydza Cayenne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku.
Umieść duży pojemnik na wilgotnym ręczniku. Złóż ręcznik papierowy na cztery części i umieść go w pojemniku. Stań jedno ucho kukurydzy na ręczniku papierowym, używając łodygi jako uchwytu. Używając noża do parkowania, pokrój w dół, pozwalając ziarnom wpaść do pojemnika. Obróć kolbę i kontynuuj, aż wszystkie jądra zostaną usunięte; odłóż kolbę na bok. Powtórz z pozostałą kukurydzą (będziesz potrzebował 2 filiżanek ziaren; zachowaj wszelkie dodatkowe do innego użytku). Wyrzucić ręcznik papierowy. Używając tylnej części noża, zeskrobać kolby, aby wyodrębnić mleczną ciecz, dodając ją do miski z jądrami; wyrzucić kolby. Odstaw ziarna na bok.
Ubić mąkę, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia, sól, i cayenne razem w dużej misce, aż połączone.
Ubić mleko i jajko razem w małej misce, aż do połączenia, dodać je do mieszaniny mąki, i mieszać aż do połączenia. Wymieszać kukurydzę i szalotki, aż równomiernie wymieszać; odstawić.
Wlać olej do holenderskiego piekarnika lub dużego garnka o grubym dnie i podgrzewać na średnim ogniu, aż temperatura oleju zarejestruje 182° na termometrze do głębokiego smażenia/cukierków. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej jest gotowy, ostrożnie wrzuć do niego 5 czubatych łyżek ciasta kukurydzianego. Smażyć, obracając od czasu do czasu, aż wszystko będzie ciemno złociste, około 4 minut. Bądź bardzo ostrożny, ponieważ niektóre ziarna kukurydzy mogą pękać, powodując rozprysk gorącego oleju. Używając szczelinowej łyżki lub skimmera pająka, przenieś placki do stojaka z drutu na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku, aby się ogrzać. Użyj łyżki szczelinowej lub pająka, aby przejrzeć i odrzuć wszelkie resztki placki pozostające w garnku. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać natychmiast z sosem tatarskim do zanurzenia.