Chrupiące piersi z kaczki z Balsamicznie glazurowanymi mandarynkami

Chrupiące piersi z kaczki z Balsamicznie glazurowanymi mandarynkami
Chrupiące piersi z kaczki z Balsamicznie glazurowanymi mandarynkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz mandarynki, masło, piersi z kaczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi Z Kaczki Z Pieczonymi Figami I Glazurą Balsamiczną, Kolendra-natarte piersi kaczki z glazurowanymi pomarańczami, oraz Żurawinowe Tajskie Curry Glazurowane Piersi Z Kaczki Z Puree Kokosowym Po dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię, najlepiej żeliwną, na średnim ogniu, aż do bardzo gorącego. Używając ręcznika papierowego, osusz obie strony kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Posypać obie strony 3/4 łyżeczki. salt total.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Połóż kaczkę na patelni, skórą w dół. Natychmiast zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Kaczkę gotować powoli, bez obracania, aż do wytworzenia się dużej ilości tłuszczu, a skóra będzie chrupiąca, około 20 minut; obniżyć temperaturę, jeśli skóra zacznie się zbyt ciemna. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ustaw regał chłodzący na górze obramowanej blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
6
Przenieś kaczkę do stojaka, Skórka do góry. Pieczeń, aż zrobić tak, jak chcesz, o 10 minut dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Wyjmij kaczkę z piekarnika i pozostaw 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W międzyczasie wlać tłuszcz z kaczki do miarki; w razie potrzeby dodać masło, aby uzyskać 1/4 szklanki. Wróć tłuszcz na patelnię, podgrzewając na małym ogniu, aż będzie ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
9
Ubij w occie i pozostał 1/4 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodaj segmenty mandarynki, delikatnie mieszając, aby połączyć. Pokrój kaczkę przez skórę na 1/2 cala.- grube kawałki i ustawić na talerzach. Łyżka mandarynek z sosem na kaczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
11
* Poszukaj wysokiej jakości octu balsamicznego o konsystencji syropu, takiego jak marka Cavalli (około $2 2/4-oz. butelka; amazon.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn