Chrupiące pałeczki cukinii z dipem oliwkowym
Chrupiące pałeczki cukinii z dipem oliwkowym to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 623 kalorie. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, cukinia, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patyczki Do Pieczywa W Ogrodzie Oliwnym, Chrupiące Paluszki Rybne, oraz Chrupiące Paluszki Rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1 szklankę mąki z piwem w dużej misce, aż będzie gładka.
Wlać przez sitko do innej miski i odstawić na 1 godzinę. Cienkie z dodatkowym piwem tuż przed smażeniem, jeśli to konieczne. Powinna to być konsystencja ciasta naleśnikowego.
W międzyczasie wymieszaj majonez z oliwkami i sokiem z cytryny w małej misce. Cienkie z 1 do 2 łyżek wody, jeśli chcesz. Przechowywać pod przykryciem w lodówce, aż będzie gotowa do podania cukinii. Sprawia, że około 1 1 4/ filiżankę.
Pokrój cukinię w patyczki, które mierzą 3/4 cala szerokości i 4 cale długości.
Podgrzać 3 do 4 cali oleju w dużym głębokim rondlu, aż termometr do smażenia głębokiego tłuszczu osiągnie 360 stopni F.
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki mąki z solą i pieprzem w płytkiej misce lub talerzu ciasto.
Dodać cukinię i wrzucić do pokrycia w mące.
Przełożyć na sito i wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mąki. Pracując partiami, zanurz się w cieście, pozwalając nadmiar kapać. Smażyć na złoty kolor i chrupiące, o 3 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać solą.
Podawać majonez oliwkowy z boku do zanurzenia.