Chrupiące Paluszki Tilapii Z Majonezem Cytrynowo-Czosnkowym

Chrupiące Paluszki Tilapii Z Majonezem Cytrynowo-Czosnkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiących palców tilapii z cytryną i majonezem czosnkowym. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1396 kalorii, 58g białka, oraz 107 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 156 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka czosnku, panko, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Crispy Lemon Tilapia, Chrupiąca Tilapia pieczona w piecu z cytrynowo-pomidorowym Fettuccine, oraz Tilapia Czosnkowa Cytrynowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój tilapię na "palce", najpierw przecinając filety na pół. Pozostaw cienkie boki długie, a następnie przetnij grubsze boki na pół po przekątnej, aby wydawały się dłuższe.Ustaw trzy duże płytkie miski w linii montażowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W pierwszej misce włóż mąkę, w drugiej ubite jajka, a w trzeciej panko.Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Pogłębiać palce ryb w mieszaninie mąki, wstrząsając nadmiarem do miski, aby pozostała tylko lekka powłoka;zanurzyć w jajach i obrócić, aby równomiernie pokryć; następnie pogłębiać w panko, obracając kilka razy, aby równomiernie pokryć. (To może być bałagan job...it ' s najlepiej użyć jednej strony do mąki i jaj, a druga do panko.) Układamy panierowane palce tilapii na przygotowanej blasze do pieczenia i doprawiamy solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do gotowania (można to zrobić kilka godzin przed czasem).Ułóż talerz z 3 ręcznikami papierowymi i ustaw przy kuchence. Dużą nieprzywierającą patelnię obficie posmarować oliwą z oliwek i umieścić na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, umieść pierwszą partię palców tilapii na patelni (nie tłumuj) i gotuj, aż pierwsza strona będzie złotobrązowa, 2-3 minuty. Flip i kontynuować gotowanie aż do końca, o 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
TilapiaTilapia
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przełóż paluszki rybne na talerz ręcznikami papierowymi i odstaw na minutę, aby odcedzić nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Usuń brązowe kawałki z patelni, dodaj więcej oleju w razie potrzeby i kontynuuj gotowanie ryb partiami, aż skończysz. Ugotowane paluszki tilapii przyprawiamy w razie potrzeby większą ilością soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Podawać z cytrynowymi klinami i cytrynowo-czosnkowym majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Wymieszać majonez, czosnek i sok z cytryny w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodać sól i pieprz do smaku.Uwaga: Jeśli chcesz zamrozić panierowane palce tilapii, połóż je w jednej warstwie i dobrze owinąć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
TilapiaTilapia
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Umieścić w torbie zamrażarki w zamrażarce. Kiedy będziesz gotowy, aby je, po prostu rozmrozić je na tyle, aby leżały płasko na patelni i gotować zgodnie z zaleceniami powyżej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn