Chrupiące Krewetki Wontons
Chrupiące krewetki Wontons to pescatarian hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 36 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki sałatkowe, owijki wonton, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiące Wontony Z Makreli, Chrupiące Pieczone Wontony, oraz Chrupiące Wontony Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Umieść 12 owijek wonton obok siebie na arkuszu woskowanego papieru.
Posmaruj obie strony owijek 1 łyżką oleju. Zakładać krawędzie owijek; umieścić w 12 miseczkach mini muffinek, dociskając do dołu i do góry. Powtórz z pozostałymi opakowaniami wonton, olejem i dodatkowymi 12 filiżankami mini muffin.
Piec 5 do 8 minut lub aż złoty kolor i chrupiące.
Ser śmietankowy wymieszać, aby zmiękł. Łyżka 1 łyżeczka twarogu do każdej filiżanki. Top każdy z 3 do 5 krewetek.
Piec 1 minutę dłużej lub aż serek będzie miękki.
Wyjąć wontons z patelni; umieścić na półmisku. Top każdy z 1/2 łyżeczki sosu śliwkowego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.