Chrupiące kotlety wieprzowe z kaparami, cytryną, rukolą i posiekanymi jajkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj chrupiące kotlety wieprzowe z kaparami, cytryną, rukolą i posiekanymi jajkami. Ten przepis służy 6. Na 6,01 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 140g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 1109 kalorii. Mieszanka mąki uniwersalnej, jajka, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dziś Kolacja: Scaloppine wieprzowy z cytryną, kaparami i posiekaną rukolą, Kotlety wieprzowe z kaparami, oraz Sałatka Stekowa Z Rukolą, Parmezanem I Chrupiącymi Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zestaw 1 stojak na każdym z 2 obramowane blachy do pieczenia. Za pomocą małego ostrego noża wyciąć całą skórkę i biały pestkę z cytryny. Ćwiartka cytryny wzdłuż, następnie cienko pokroić w poprzek. Przykryć i schłodzić plasterki cytryny; wyrzucić skórkę.
Wymieszaj szałwię, tymianek, 1 łyżeczkę grubej soli i 1 łyżeczkę mielonego pieprzu w małej misce.
Trim 2 cale od stożkowych końców każdej polędwicy; rezerwy na inne użycie.
Polędwiczki pokroić w poprzek na plastry o grubości 3/4 cala. Używając młotka lub płaskiej strony zmiękczacza do mięsa, pound plastry między 2 arkuszami folii do grubości 1/4 cala.
Posypać szałwią po obu stronach kotletów wieprzowych.
Umieść mąkę w płytkiej misce i umieść jajka w innej płytkiej misce.
Wymieszać bułkę tartą i ser w innej płytkiej misce. Pracując z 1 kotletem na raz, pogłębiaj w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzaj w jajku, aby go schłodzić.
Umieścić w mieszaninie bułki tartej i płaszcz z obu stron, naciskając do przyklejenia. Podzielić między przygotowanymi stojakami. Schłodzić co najmniej 30 minut i do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do ciężkiej dużej patelni, aby zmierzyć głębokość 1/4 cala.
Podgrzać na średnim i wysokim ogniu. Pracując partiami, gotować wieprzowinę, aż rumiane i gotowane przez, O 2 protokół na stronę.
Przenieść do innej blachy do pieczenia; umieścić w piekarniku, aby utrzymać ciepło.
Kotlety podzielić na 6 talerzy.
Posypać kaparami i plasterkami cytryny.
Wymieszaj rukolę z 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i dużą szczyptą grubej soli. Rukolę wymieszać z wieprzowiną i posypać posiekanymi jajkami.