Chrupiące i przewiewne gofry bezglutenowe

Chrupiące i przewiewne gofry bezglutenowe
Chrupiące i przewiewne gofry bezglutenowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz certyfikowaną mąkę z tapioki, certyfikowaną mąkę z ciecierzycy, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Wtorek bezglutenowy: chrupiące i łatwe gofry, Wafle pełnoziarniste-bezglutenowe i wegańskie aka Wowwy Wafle, oraz Zdrowe niskowęglowodanowe i bezglutenowe gofry z czerwonego aksamitu z lukrem twarogowym (bez cukru i wysokiej zawartości białka!) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Gofrownica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
2
Rozgrzej gofrownicę do średniej wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (aby utrzymać ciepło gotowanych gofrów).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
3
W dużej misce wymieszać mąkę ryżową, mąkę z ciecierzycy, mąkę z tapioki, cukier, proszek do pieczenia, wanilię i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Mleko, olej i żółtka ubić w innej misce. Ubij białka w trzeciej misce, aż uformują się miękkie szczyty, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wlać mieszaninę mleka do mieszanki mąki ryżowej i delikatnie mieszać, aż tylko włączone (to jest ok, jeśli istnieją pewne grudki). Złóż białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
6
Lekko posmaruj górną i dolną część gofrownicy olejem. Napełnij gofrownicę około trzech czwartych drogi (niektóre gofrownice nadal powinny być widoczne). Zamknij delikatnie pokrywkę i gotuj, aż gofry będą złocisto-brązowe i chrupiące, 6 do 7 minut. Gotowane gofry trzymaj ciepłe w piekarniku lub przykryte folią na talerzu, podczas gdy pozostałe gofry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
7
Podawać z masłem i syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn