Chrupiące i przewiewne gofry bezglutenowe
Chrupiące i przewiewne gofry bezglutenowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 91 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz certyfikowaną mąkę z tapioki, certyfikowaną mąkę z ciecierzycy, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Wtorek bezglutenowy: chrupiące i łatwe gofry, Wafle pełnoziarniste-bezglutenowe i wegańskie aka Wowwy Wafle, oraz Zdrowe niskowęglowodanowe i bezglutenowe gofry z czerwonego aksamitu z lukrem twarogowym (bez cukru i wysokiej zawartości białka!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Gofrownica
Rozgrzej gofrownicę do średniej wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (aby utrzymać ciepło gotowanych gofrów).
W dużej misce wymieszać mąkę ryżową, mąkę z ciecierzycy, mąkę z tapioki, cukier, proszek do pieczenia, wanilię i sól.
Mleko, olej i żółtka ubić w innej misce. Ubij białka w trzeciej misce, aż uformują się miękkie szczyty, około 3 minut.
Wlać mieszaninę mleka do mieszanki mąki ryżowej i delikatnie mieszać, aż tylko włączone (to jest ok, jeśli istnieją pewne grudki). Złóż białka.
Lekko posmaruj górną i dolną część gofrownicy olejem. Napełnij gofrownicę około trzech czwartych drogi (niektóre gofrownice nadal powinny być widoczne). Zamknij delikatnie pokrywkę i gotuj, aż gofry będą złocisto-brązowe i chrupiące, 6 do 7 minut. Gotowane gofry trzymaj ciepłe w piekarniku lub przykryte folią na talerzu, podczas gdy pozostałe gofry.
Podawać z masłem i syropem klonowym.