Chrupiące Grillowane Udka Z Kurczaka
Chrupiące grillowane udka z kurczaka wymagają około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,55 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 42g białka, 67g tłuszczu i w sumie 917 kalorii. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Czwartego Lipca. 19 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Jeśli masz pod ręką sól koszerną, bułkę tartą, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia świetny wynik spoonacular 82%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chrupiące Udka Z Kurczaka, Chrupiące Udka Z Kurczaka, oraz Chrupiące uda z kurczaka.
Instrukcje
Połącz majonez, chili w proszku, cayenne i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce.
Dodaj kurczaka i wrzuć do płaszcza. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej 2 godziny lub na noc. Rozgrzej grill do średnio niskiego poziomu.
Posmaruj ruszty grillowe olejem roślinnym.
Umieść bułkę tartą w płytkim naczyniu, a następnie dodaj kurczaka, obracając, aby dokładnie posmarować. Grilluj kurczaka, obracając raz, na złoty kolor i ugotuj, 20 do 25 minut z każdej strony. W międzyczasie posmaruj pomidory olejem roślinnym i dopraw solą i czarnym pieprzem.
Połóż ściętą stroną do dołu na grillu i gotuj do zaznaczenia, około 4 minut z każdej strony.