Chrupiące dwa razy ugotowane młode ziemniaki z czosnkiem Aioli
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Chrupiące dwa razy gotowane młode ziemniaki z czosnkiem Aioli może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 961 kalorii, 10g białka, oraz 73g tłuszczu. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Spróbuj Chrupiące dwa razy ugotowane młode ziemniaki z czosnkiem Aioli, Chrupiące ziemniaki z awokado czosnek Aioli, oraz Chrupiące ziemniaki z pikantnym Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na patelni z prześcieradłem.
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić ziemniaki wokół tak są równomiernie powlekane i pop w piekarniku do pieczenia przez 35 do 40 minut, aż do miękkości.
Przeciąć główkę czosnku przez środek, poziomo, i umieścić w torebce foliowej z oliwą z oliwek, tymiankiem, wodą, solą i pieprzem. Uszczelnij torebkę na brzegach i piecz w piekarniku z ziemniakami-będzie to używane do aioli.
Gdy ziemniaki są gotowe i wystarczająco ciepłe, aby obsłużyć, wykonaj cięcie X na 1 stronie ziemniaka, a następnie delikatnie ściśnij od dołu, tworząc kształt podobny do kwiatu.
Podgrzać garnek oleju do głębokiego smażenia do 350 stopni F i smażyć ziemniaki, aż będą chrupiące i złote.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą koszerną.
Wyjmij czosnek z torebki i wyciśnij miąższ.
Dodać prażony czosnek, jajko, sok z cytryny, sól i pieprz w blenderze i proces.
Wlać oliwę w powolnym, stałym strumieniu, aż emulguje aioli. Złóż śmietanę i dostosuj przyprawy solą i pieprzem.