Chrupiące Curry Młode Ziemniaki

Chrupiące Curry Młode Ziemniaki
Chrupiące Curry młode ziemniaki to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 294 kalorie, 4G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, sól koszerną, młode ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Curry Smażone Ziemniaki-Chrupiące Nałogi, Chrupiące Curry Kokosowe Krewetki, oraz Chrupiący bakłażan z sosem jogurtowym Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj je wodą o 1 cal. Obficie przyprawić solą, przykryć szczelną pokrywką i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdejmij pokrywkę i gotuj ziemniaki, aż ostry nóż łatwo je przebije i łatwo spadną z noża, około 10 do 15 minut.Za pomocą łyżki z rowkiem przełożyć ziemniaki na blachę do pieczenia. Użyj dno miarki rozbić każdy ziemniak, aż wybucha i jest spłaszczony do około 1/2 cala grubości; odstawić ziemniaki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku. W międzyczasie ułóż mały talerz ręcznikami papierowymi i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
4
Dodać szalotki na patelni i smażyć, mieszając często, aż rumiane, o 3 do 5 protokół (należy uważać, aby nie spalić szalotki, niektóre kawałki mogą brązowieć szybciej niż inne).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Łyżką szczelinową wyjąć na przygotowany talerz, doprawić solą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
6
Dodaj curry do garnka i mieszać aż pachnące, o 20 sekund. Używając rąk, ostrożnie dodaj zmiażdżone ziemniaki do patelni. Użyj metalowej szpatułki, aby spłaszczyć je w równą warstwę. Doprawić odmierzoną solą i gotować bez przeszkód, aż rumiane i chrupiące na dnie, o 6 do 8 protokół. Flip, naciśnij w równą warstwę, i gotować niezakłócony aż rumiane z drugiej strony, o 4 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
7
Posypać smażone szalotki na ziemniaki i wrzucić do połączenia. Smak i doprawić dodatkową solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SzalotkaSzalotka
SólSól
8
Podawać natychmiast, przechodząc jogurt na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn