Chrupiące Ciasteczka Sezamowe
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz tahini, sodę oczyszczoną, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chrupiący łopian z tostowym sosem sezamowym, Crunchy Stir Smażone Warzywa Sezamowe, oraz Gorzka Czekolada Zanurzone Chrupiące Kokos Nerkowca Sezam Bary dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól, mieszając trzepaczką; odstawić mieszaninę na bok.
Umieścić brązowy cukier, tahini, i olej w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodaj syrop, wanilię i jajko; dobrze ubić. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki do mieszaniny cukru, ubijając z małą prędkością, aż do połączenia.
Lekko pokryć dłonie sprayem do gotowania. Kształt ciasta na 36 kulek (około 1 cala każda).
W płytkiej misce umieścić cukier granulowany.
Zwijaj kulki ciasta w granulowanym cukrze; umieść 2 cale od siebie na blachach do pieczenia wyłożonych pergaminem. Kulki lekko spłaszczyć dnem szklanki.
Piec w 375 przez 10 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić na patelniach 2 minuty.
Usuń ciasteczka z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.