Chrupiące Bułeczki Kukurydziane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chrupiących bułek kukurydzianych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 127 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka aktywnych drożdży, łagodny miód, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiące Rolki, Chrupiące Rolki Anadama, oraz Chrupiące Roladki Z Serem I Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, 1/4 szklanki ciepłej wody i miodu w dużej misce i odstawić, aż spieniony, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Wymieszaj mąkę, sól, 1/2 szklanki mąki kukurydzianej i pozostałą szklankę ciepłej wody do mieszaniny drożdży drewnianą łyżką lub gumową łopatką, aż powstanie miękkie ciasto.
Wyłożyć ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, od 6 do 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj) i złóż na trzy jak literę (ciasto będzie miękkie), a następnie delikatnie zwiń w 12-calową kłódkę lekko posypanymi mąką rękami.
Posypać dużą blachę do pieczenia równomiernie pozostałymi 2 łyżkami mąki kukurydzianej i umieścić ciasto po przekątnej w środku. Naprzemienne boki, wykonuj ukośne cięcia o długości 3 cali, oddalone od siebie o około 1 1/2 cala, na boki Bali za pomocą nożyc kuchennych (końce cięć nie powinny dotykać; utrzymuj środkową "łodygę"). Delikatnie rozsuń kawałki, aby rozciągnąć ciasto, tworząc rolki, które są oddzielne (około 1 1/2 cala od siebie), ale połączone z centralną łodygą. Przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Spryskaj rolki wodą, a następnie upiec, rozpylając do piekarnika 3 razy w ciągu pierwszych 5 minut pieczenia (aby pomóc w utworzeniu skorupy), aż do złotego koloru, około 20 minut.
Przenieść rolki do stojaka i ostudzić co najmniej 20 minut.
Bułki są najlepsze w dniu, w którym są wykonane, ale całą pieczoną łodygę można zamrozić (całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć) 1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.