Chrupiąca zapiekanka z brukselki i kalafiora
Chrupiące szczypta brukselka i kalafior Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.66 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mleka, ser parmigiano-reggiano, panko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Okruchy brukselki i kalafiora, Zapiekanka Z Brukselki I Kalafiora, oraz Zupa kalafiorowa z chrupiącą brukselką i jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kalafior i brukselkę ugotować we wrzącej wodzie 2 minuty; odcedzić.
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, mleko i kolejne 4 składniki (przez gałkę muszkatołową) połączyć w misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj boczek na patelnię; gotować 3 minuty lub aż boczek zacznie brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać mieszaninę mleka; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 5 minut lub aż gruby, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z kalafiorem i brukselką. Łyżka mieszanki warzywnej do ceramicznego naczynia do pieczenia 11 x 7-calowego brojlerów pokrytego natryskiem do gotowania. Przykryć naczynie folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 20 minut lub do bąbelków.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Połączyć ser i panko; posypać równomiernie warzywami. Broil 5 cali od ciepła przez 4 minut lub aż rumiane.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.