Chrupiąca Tarta Z Jagodami
Tarta Jagodowa Crisp to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, ekstrakt z wanilii, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 16 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chrupiąca tarta jagodowa ze skórką z płatków owsianych (bezglutenowa + wegańska), Tarta / Ciasto Z Miętą Pieprzową, oraz Blackberry Crisp Tart (gf + Vegan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W misce wymieszać wszystkie składniki skórki wraz z łyżką lub łopatką. Wciśnij ciasto do 9-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Użyj palców, aby równomiernie rozłożyć ciasto i pamiętaj, aby docisnąć je po bokach.
Umieścić patelnię na blasze do pieczenia i piec ciasto przez 10 do 12 minut, aż będzie złoty.
Niech skorupa ostygnie do temperatury pokojowej, 15 do 20 minut. (Pozostaw piekarnik włączony.)
W międzyczasie przygotować nadzienie: w misce wrzucić jagody z sokiem z cytryny i cukrem; odstawić.
Dodać chrupiącą polewę: w misce połączyć mąkę, owies, cukier, cynamon i sól.
Pracę w maśle, palcami, aż masz bardzo suche ciasto, które grudki razem po naciśnięciu.
Gdy skórka jest chłodna, rozłóż owoce równomiernie na niej.
Posypać chrupiącą polewą na owocach i odstawić tartę do piekarnika.
Piec przez 45 do 50 minut, aż skórka będzie lekko rumiana, jagody lekko się stopią, a polewa jest chrupiąca. Lekko schłodzić.
Podawać z lodami waniliowymi, jeśli chcesz.