Chrupiąca tarta szpinakowa z klinami do squasha
Chrupiąca tarta szpinakowa z klinami do squasha zajmuje około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 495 kalorii, 20g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 88 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz dymkę, pomidory w opakowaniu 240G, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone Kliny Do Squasha, Smażone Masło I Parmezan Acorn Squash Wedges, oraz Pieczony Brązowy Cukier I Rozmaryn Kliny Do Squasha.
Instrukcje
Jajka wymieszać z ricottą, dodać szpinak, dymkę i pesto.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wrzucić dynię do odrobiny oleju pomidorowego, rozłożyć na blasze do pieczenia i smażyć przez 15 min. Rozpakuj ciasto i przykryj wilgotnym kawałkiem papieru kuchennego.
Masło wymieszać z 2 łyżkami oleju pomidorowego.
Posmaruj masłem 1 arkusz ciasta, a następnie umieść w 23-centymetrowej blaszce.
Kolejny kawałek ciasta posmarować masłem i ułożyć nieco dalej na blaszce. Szczotkowanie i wykładanie puszki (utrzymywanie ciasta pod przykryciem, gdy nie jest używana), dopóki nie zużyjesz opakowania, a puszka nie zostanie całkowicie przykryta. Odetnij ciasto zwisające z krawędzi puszki, a następnie piecz przez 5-10 minut, aż zacznie chrupać. Łyżka mieszanki szpinaku do puszki i roztrzepać z pomidorami. Gotować przez 20-25 minut więcej obok squasha, aż tarta jest ustawiona i squash jest gotowane przez.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta może być połączona z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.