Chrupiąca serowa zapiekanka z ryb i szpinaku
Chrupiąca serowa zapiekanka z ryb i szpinaku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz szpinak, koperek, popękany pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chrupiąca Zapiekanka Ze Szpinakiem, Serowe filety rybne ze szpinakiem, oraz Serowy Kij Rybny Hash Brązowy Zapiekanka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Spray 9x13-calowe naczynie zapiekanki z sprayem do gotowania.
Szpinak równomiernie rozprowadzić na dnie przygotowanego naczynia żaroodpornego; posypać solą czosnkową. Ułóż ryby na szpinaku, trzymając kawałki obok siebie i większe kawałki na zewnątrz naczynia. Top ryby ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny, koperkiem, solą morską i czarnym pieprzem.
Połącz ser Cheddar, włoskie okruchy chleba i panko okruchy chleba w misce; rozprowadzić równomiernie na rybie. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym 12 do 15 protokół; odkryć i gotować, aż ryby płatki łatwo widelcem i polewa jest lekko rumiane i chrupiące, 5 do 8 Więcej minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.