Chrupiąca sałatka z rzodkiewki i pomidorów
Chrupiąca sałatka z rzodkiewki i pomidorów to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 87 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 84 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz sok z limonki, cebuli, oleju roślinnego i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z pomidorów i rzodkiewki, Chrupiąca sałatka z fetą i pomidorami, oraz Musangchae, Sałatka Daikon (Biała Rzodkiewka), Jak Koreańska Rzodkiewka Kimc.
Instrukcje
Aby zrobić dressing, rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć nasiona gorczycy i gotuj, aż zaczną pękać. Wrzucić nasiona do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj resztę składników dressing do miski i ubić wszystko razem.
Dodaj pomidory, cebulę, ogórek i rzodkiewkę do dressingu, wymieszaj, aby pokryć, a następnie pozostaw w temperaturze pokojowej na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.