Chrupiąca Sałatka z owoców morza z cytrusowym winegretem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz dziecko rukola, krewetki lb, sól morska ziemi, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z owoców morza z cytrusowym winegretem, Gorąca Sałatka Z Owoców Morza Z Sherry Vinaigrette, oraz Sałatka z trzech owoców morza z bazylią parmezanem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w woku lub głębokiej patelni na średnim ogniu.
Miejsce maślanka w średniej misce; dodać krewetki, i moczyć przez 5 minut.
Umieść mąkę i bułkę tartą w oddzielnych płytkich miseczkach.
Odsączyć krewetki w sito na innym płytkiej misce, aby uchwycić maślankę. Zanurz krewetki w mące, a następnie zanurz w maślance, a na koniec zanurz w bułce tartej. Smaż krewetki na gorącym oleju w partiach aż złoty kolor, o 3 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach, aby wchłonąć nadmiar oleju.
Delikatnie wrzucić czerwoną cebulę z segmentami pomarańczowymi i ich soki; dodać szpinak i wrzucić.
Skropić opatrunek na wierzchu. Wrzucić, aby równomiernie pokryć składniki. Sałatkę podzielić na 6 dużych pasztetów sałatkowych. Top z krewetkami. Doprawić solą i pieprzem.