Chrupiąca Sałatka z kapusty azjatyckiej i krewetek

Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz azjatyckiego jedzenia. Spróbuj zrobić chrupiącą azjatycką kapustę i sałatkę z krewetkami w domu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 10 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka krewetek, cukru, octu ryżowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Azjatycka Z Chrupiącą Kapustą, Chrupiąca sałatka z krewetkami i makaronem, oraz Azjatycka sałatka z krewetkami i ananasem.
Instrukcje
Kapustę, seler i marchew drobno rozdrobnić na mandolinie lub zetrzeć na największych otworach na tarce.
Do warzyw dodać miętę i kolendrę wraz z krewetkami. Wrzuć wszystko do kupy.
Zrobić dressing ubijając wszystkie składniki razem. Sałatkę przełożyć do miski, posypać orzeszkami ziemnymi i od razu podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.