Chrupiąca sałatka prosciutto, grochowa i mozzarella z miętą vinaigrette
Chrupiąca prosciutto, groch i mozzarella z miętą vinaigrette to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 487 kalorii. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 107 osób. Ten przepis z BBC Good Food wymaga prosciutto, oliwy z oliwek, mozzarelli buffalo i soku pomarańczowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Podobne przepisy to Mozzarellan i sałatka Prosciutto z pomidorami Vinaigrette, Wiosenna Sałatka Grochowa Z Chrzanem I Miętą Vinaigrette, oraz Sałatka z groszku cukrowego z winegretem cytrynowo-miętowym.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię. Nie dodając oleju, smaż plastry prosciutto, aż się pomarszczą i będą chrupiące.
Umieścić na arkuszu rolki kuchennej, pozostawić do ostygnięcia, rozbić na duże odłamki, a następnie odstawić.
Groszek gotujemy na patelni z osoloną wodą przez 2 minuty, aż będzie miękki. W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki vinaigrette, doprawić, a następnie odstawić. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, nie dodawaj posiekanej mięty, dopóki nie będzie gotowa do podania, ponieważ odbarwi się. Gdy groszek jest ugotowany, odcedzić, a następnie uruchomić je pod zimną wodą, aż do całkowitego ostygnięcia. Osuszyć papierem kuchennym.
Aby służyć, podzielić mozzarellę między 2 talerze, rozsypać groszek i posadzić kawałki prosciutto na wierzchu.
Dressing rozprowadzić naokoło i rozsypać liśćmi mięty.