Chrupiąca ryba ze szparagami

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepisy do twojego pudełka z przepisami, chrupiąca ryba ze szparagami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Mieszanka kaparów, pomidorów, filetów z łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Chrupiąca Marynowana Srebrna Cebula, Jak gotować: wegańskie ostre palce skóry Tofu z pikantnym sosem miodowo-cytrynowo-imbirowym, oraz Jak gotować: ovo-lacto wegetariańska chrupiąca skóra tofu, mieszane warzywa i jajka przepiórcze z sosem słodko-kwaśnym.
Instrukcje
Zatrzaśnij zdrewniałe końce szparagów i wyrzuć.
Pomidory pokroić na pół, łyżkę i wyrzucić nasiona. Miąższ pomidora drobno pokroić, a następnie pokroić w drobną kostkę. Odstawić szparagi i pomidory.
Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Przyprawić rybę solą i pieprzem i gotować od strony skóry na średnim ogniu przez około 3-4 minuty, delikatnie naciskając, aż skóra będzie chrupiąca i złocista. Obróć i gotuj drugą stronę przez 3-4 minuty, w zależności od grubości, aż do ugotowania.
W międzyczasie szparagi gotować w osolonej wodzie na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.
Dobrze spuścić. Do dressingu, delikatnie rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w małym rondlu z pomidorami, oliwkami, kaparami i listkami pietruszki. Szparagi wrzucić do sosu. Ułóż szparagi na każdym z czterech rozgrzanych talerzy obiadowych, wierzch z rybą i łyżka ciepłego sosu pomidorowego wokół ryby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.