Chrupiąca ryba w sosie cytrynowo-koperkowym
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Chrupiąca ryba z sosem cytrynowo-koperkowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 339 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kliny cytrynowe, cebula w proszku, ogórek koperkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiąca ryba w sosie z koperkiem cytrynowym, Chrupiąca pieczona ryba z kremowym sosem koperkowym, oraz Parmezan Crusted Fish with Lemon Dill Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Białka umieścić w płytkim naczyniu.
Połączyć panko, papryka, cebula w proszku, i czosnek w proszku w płytkim naczyniu.
Rybę posypać równomiernie pieprzem i solą. Każdy filet zanurzyć w białku jaja, a następnie zanurzyć w mieszaninie panko; umieścić na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania. Broil 4 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Połączyć majonez, ogórki kiszone, sok z cytryny i koperek.
Podawać z rybą i cytryną.
Uwaga: to danie wymaga wina o kwasowości, aby przeciąć panierkę, a także działać jak ostateczny spritz cytryny. Waterbrook 2008 Pinot Gris from Washington state ' S Columbia Valley ($1
robi to wszystko z odrobiną owoców. Sara Schneider
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.