Chrupiąca pieczona jarmuż z serem Gruyère
Chrupiąca pieczona jarmuż z serem Gruyère może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 260 kalorii, 9g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ząbek czosnku, oliwę z oliwek, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony ser Mac n Z Gruyere i dyni, Jajka pieczone z cukinią i serem Gruyere, oraz Pomidor, pieprz i zioła Pieczone jajka z serem Gruyere.
Instrukcje
Rozłóż chleb na blasze do pieczenia i wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Piec przez 8 minut, lub do lekko tosty.
Niech grzanki ostygnie na blasze do pieczenia.
W dużej, głębokiej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodaj szalotka, cebula i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 7 protokół.
Dodać jarmuż, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 15 protokół. Wymieszać z tymiankiem i doprawić solą i pieprzem.
Przenieś jarmuż do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 8 na 10 cali. Ser rozsypać na jarmużu i top z grzankami.
Piec przez około 20 minut, lub do momentu, gdy ser będzie bulgotał, a grzanki będą złote.
Odstawić na 5 minut, a następnie podawać.