Chrupiąca Okra w sosie jogurtowym
Jeśli 1,02 zł za porcję spada w budżecie, chrupiący Okran w sosie jogurtowym może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jogurtu, oleju roślinnego, okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: chrupiąca smażona Okra, dahi bhindi, jak zrobić dahi bhindi / okran w sosie jogurtowym / sosie, oraz Okra placki kukurydziane z dipem cilantro limonka jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 6 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Okra smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż będzie dobrze zarumieniona i chrupiąca, około 15 minut.
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli.
Przecier kokosowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, nasiona kminku i chile w blenderze lub robocie kuchennym z wystarczającą ilością wody (1/2 szklanki do 1 szklanki), aby utworzyć drobną pastę.
Przynieś pastę kokosową i jogurt na wolnym ogniu w oczyszczonej patelni, mieszając, a następnie usuń z ognia.
Ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w małej patelni ciężkich na średnim ogniu, aż mieni się, a następnie gotować pozostałe 1/2 nasiona gorczycy łyżeczka i płatki papryki, aż nasiona gorczycy zaczynają pop i / lub włączyć szary.
Dodaj liście curry (jeśli używasz), pokrywając patelnię natychmiast, jak liście trzeszczą przez kilka sekund. Wymieszaj mieszankę przypraw do mieszanki kokosowej na patelni, następnie wymieszaj smażoną okrę, a następnie sok z cytryny. Doprawić solą.
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * Okra można smażyć do 3 godzin wcześniej i przechowywać na ręcznikach papierowych, odkrytych, w temperaturze pokojowej.