Chrupiąca kałamarnica z kaparami
Chrupiąca kałamarnica z kaparami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 249 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 62 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz ząbek czosnku, olej słonecznikowy, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka Z Grillowanych Kalmarów Z Cytryną, Kaparami I Pietruszką, Chrupiąca kałamarnica z caponatą, oraz Chrupiąca kałamarnica z czosnkiem, Chile i bazylią.
Instrukcje
Kalmary pokroić w pierścienie o grubości około cm. Przełóż mąkę do worka do zamrażarki i dobrze doprawić.
Dodać kapary, a następnie dać wszystko dobry wstrząsnąć do wymieszania. Włóż kałamarnicę do worka, następnie wstrząśnij ponownie, aż wszystkie pierścienie będą dobrze pokryte.
Zmiksować czosnek i majonez, a następnie umieścić w misce do serwowania.
Wlać trochę oleju do dużej patelni, aż dojdzie do około 7 cm po bokach, ale patelnia jest nie więcej niż jedna trzecia pełna.
Umieść na średnim ogniu i pozwól rozgrzać olej. Aby sprawdzić, czy olej jest gotowy, umieść mały kawałek chleba na patelni, który powinien skwierczeć, gdy dotknie oleju.
Z mąki wyjąć garść kałamarnic i otrząsnąć nadmiar. Delikatnie wrzucić do oleju, a następnie gotować przez około 3 min, aż będzie chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową i położyć na papierze kuchennym. Powtórz z pozostałymi kałamarnicami.
Podawać od razu z majonezem i cytryną.