Chrupiąca kałamarnica z czosnkiem, Chile i bazylią

Chrupiąca kałamarnica z czosnkiem, Chile i bazylią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj chrupiącej kałamarnicy z czosnkiem, Chile i bazylią. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.65 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 2436 kalorii, 31g białka, oraz 246g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, kalmary, chile oleju, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podsmażona kapusta Napa z czosnkiem, świeżym Chile i bazylią, Smażone kalmary Po ' Boy z awokado i czarnym olejem Chile, oraz Grillowana kałamarnica z sosem Chile i rzodkiewką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko ubite jajka powinny znajdować się w jednej średniej misce, a bułka tarta w innej. Jajka i bułkę tartą przyprawiamy solą i pieprzem. Weź pierścienie kałamarnicy i macki i pokryj je jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
KałamarnicaKałamarnica
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Usuń i pozwól, aby nadmiar jajka kapał, a następnie zwiń kawałki w bułce tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Umieść je w jednej warstwie na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
W średniej wielkości patelni saute, lekko podgrzać olej chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać czosnek i doprawić solą i pieprzem. Uważaj, aby nie brązowy czosnek, ale zamiast pocić go tak, że płyn pojawia się i staje się przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Dodać pokrojony seler i wymieszać, aby wszystko równomiernie pokryć. Gotować przez 1 minutę. Wymieszać z plasterkami cytryny i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
7
Wlać olej do garnka o grubym dnie (lub alternatywnie do frytkownicy).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Podgrzać olej powoli do 375 stopni F. użyj termometru do monitorowania temperatury. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikiem kuchennym, aby osuszyć kałamarnicę po ugotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Gdy będziesz gotowy do podania, Wrzuć kalmary w małych partiach do oleju. Smażyć na chrupiące, obracając z obu stron szczelinową metalową łyżką, około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Spuścić je na wyłożonej blasze do pieczenia. Natychmiast doprawić solą i wymieszać z liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
11
Podawać sos czosnkowy z boku lub mżawka na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn