Chrupiąca jagnięcina mongolska
Chrupiąca mongolska jagnięcina wymaga około 4 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz 5-przyprawowy proszek, kawałek imbiru wielkości kciuka, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 54 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kotlety Jagnięce Mongolskie, Mongolska Zapiekanka Jagnięca Z Kuskusem, oraz Mongolska jagnięcina smażona z kminkiem.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Włożyć jagnięcinę do naczynia żaroodpornego z pokrywką.
Dodaj pozostałe składniki oraz wystarczającą ilość wody, aby po prostu przykryć. Gotować z pokrywką przez 3 godziny, aż mięso będzie miękkie i kości łatwo wyciągnąć. Pozostawić do ostygnięcia jeszcze pokryte płynem do gotowania z pokrywką. Możesz to zrobić 1-2 dni wcześniej i pozostawić jagnięcinę do całkowitego ostygnięcia w lodówce. Ułatwi to kolejny krok.
Gdy wystygnie, wyciągnij jagnięcinę z płynu i przenieś na blachę do pieczenia. Odtłuszczone tłuszcze z sosu. Połowę sosu zarezerwować na makaron (w sekcji "spróbuj", poniżej) i bubble resztę, jeszcze na patelni, aż gęsty i syropy.
Rozgrzej Grill do średniej i grilluj jagnięcinę, aż będzie chrupiąca i gorąca, ale nie za ciemna.
Rozdrobnij jagnię, odrzucając większość tłuszczu i wszystkie kości, ale zachowaj ładną, chrupiącą skórę. Możesz najpierw odciąć skórę i pozostawić ją w gorącym piekarniku, podczas gdy resztę mięsa rozdrabniasz. Aby służyć, weź wszystko do stołu i zjedz jagnięcinę zwiniętą w liście sałaty z ogórkiem, dymką i sosem, plus makaron z boku.