Chrupiąca granola z jagodami i wiśniami

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, chrupiąca granola z jagodami i wiśniami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 158 powiedziało, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. Mieszanka płynnego miodu, oleju słonecznikowego, nasion sezamu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 97%. Podobne przepisy to Wiśnie i jagody mrożony deser Brownie, Zmielone wiśnie i jagody pszenne na noc Nasiona Chia budyń, oraz Crunchy Power Granola ... the BEST Granolan EVER.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 190C / Gaz 5 / wentylator piekarnik 170C. część orzechów pekan pokroić na pół, część zostawić w całości.
Wymieszać z orzeszkami ziemnymi, owsem, sezamem, nasionami słonecznika i szczyptą soli w dużej misce. W dzbanku odmierz olej i wlej do mieszaniny, a następnie odmierz miód, który łatwo się wysunie. Wymieszać razem z widelcem, aby rozbić wszelkie duże kępy owsa.
Wlać na dużą blachę do pieczenia z bokami, najlepiej nieprzywierającą, cienką warstwą.
Piec przez 20-25 minut, dobrze mieszając co najmniej dwa razy i doprowadzając mieszaninę od krawędzi, aż będzie złoty.
Przełożyć do dużej miski i pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać z jagodami i wiśniami i podawać z dużą ilością schłodzonego mleka.
Przechowywać do 1 miesiąca w szczelnym opakowaniu.