Chrupiąca Cynamonowa Fasola Garbanzo
Chrupiące cynamonowe fasolki Garbanzo mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 223 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz fasolę garbanzo, mielony cynamon, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Chrupiące Curry Ciecierzyca (Fasola Garbanzo), Fasola Garbanzo (Chole), oraz Garbanzo Beans & Greens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć przez noc w chłodnej wodzie.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W misce, wrzucić fasolę z olejem roślinnym i cukrem.
Rozłóż je w jednej warstwie na nieczystej blasze do pieczenia. Piecz je w piekarniku, aż chrupiące i już nie miękkie w centrach, o 45 protokół. (Wymieszaj je kilka razy, aby zapobiec przypaleniu.)
Natychmiast wrzucić fasolę do miski z cynamonem i solą. Schłodzić i podawać lub przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do tygodnia.
Na pikantną przekąskę, spróbuj wrzucić fasolę z solą, papryka, i świeżo zmielony pieprz zamiast.