Chrupiąca chińska kaczka z brzoskwiniami

Chrupiąca chińska kaczka z brzoskwiniami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 444 kalorie, 9g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 72 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Mieszanka kaczki, ryżu jaśminowego i dymki, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kaczka Tareko (chrupiąca, smażona Kaczka marynowana w nepalskich przyprawach), Piersi Z Kaczki Z Brzoskwiniami I Estragonem, oraz Brzoskwiniowo-imbirowy Satay z piersi kaczki z grillowanymi brzoskwiniami.
Instrukcje
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Nakłuć skórę kaczki na całym widelcem nie idź zbyt głęboko lub będziesz przebić mięso zamiast i stracić wszystkie soki podczas gotowania. Wepchnij całą brzoskwinię do jamy kaczki, starannie włóż nadmiar tłuszczu i zwiąż nogi sznurkiem. Za pomocą tłuczka i moździerza zmielić razem chińską przyprawę pięcioramienną, pieprz syczuański i sól morską. Pocierać całą kaczkę i usiąść, od strony piersi w dół, na stojaku w pieczonej puszce. Pieczemy 3 godz.
W międzyczasie umieść brzoskwinie, pokrojone bokiem do góry,w przytulnym naczyniu żaroodpornym.
Miód, ocet, olej sezamowy, imbir i hoisin wymieszać z 3 łyżkami wody.
Zalać brzoskwinie, a następnie rozsypać nasiona sezamu.
Wyciągamy kaczkę z piekarnika i odsączamy tłuszcz z puszki. Podkręć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i odwróć kaczkę tak, aby była teraz w górze. Piecz jeszcze przez 30 minut, z brzoskwiniami na półce poniżej, aż kaczka będzie brązowa i chrupiąca, a brzoskwinie miękkie.
Podawać z ryżem jaśminowym i posiekaną dymką.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.