Chrupiąca Chipotle Limonka Tilapia z chłodnym sosem awokado

Chrupiąca Chipotle Lime Tilapia z chłodnym sosem awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 81g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1171 kalorii. Mieszanka chipsów tortilla, mleko, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Pikantne Tacos Tilapia Baja z limonką i sosem kolendrowym z awokado, Chrupiące Pieczone Frytki Z Awokado I Sos Do Maczania Chipotle, oraz Grillowane miseczki Tilapia z Chipotle Avocado Crema dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj blachę sprayem do pieczenia.
Połącz paprykę chipotle, SOS adobo, salsę i 1 łyżkę soku z limonki w blenderze i zmiksuj, aż będzie gładka; zmiksuj mieszaninę po obu stronach każdego filetu tilapia.
Rozłóż pokruszone chipsy tortilla na dno głębokiego naczynia; pogłębiać powlekane filety w chipsach do powlekania. Ułóż filety na przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec filety 15 minut; obrócić i lekko spryskać sprayem do gotowania. Nadal piec, aż złoty kolor, Inny 10 do 15 protokół.
Podczas gdy ryba piecze, umieść awokado, kwaśną śmietanę i 1 łyżkę soku z limonki i zmiksuj na gładką masę. Mieszaj w mleku 1 łyżkę na raz, aż konsystencja będzie podobna do opatrunku ranch. Doprawić solą i pieprzem. Polać sosem pieczone filety do podania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.