Chrupiące ziemniaki z serowymi jajkami
Chrupiące ziemniaki z serowymi jajkami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,22 zł za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szczypiorku, kawior z lumpfish, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące Serowe Ziemniaki Stosy, Chrupiące Ziemniaki Z Fasolką Szparagową I Jajkami, oraz Chrupiące Ziemniaki Z Szałwii Ze Smażonymi Jajkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść średnią patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę masła i oleju. Ziemniaki obrać i zetrzeć na dużych otworach tarki pudełkowej lub w robocie kuchennym.
Ziemniaki dobrze posypać solą i pieprzem i wrzucić do herbu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać ziemniaki, naciskając je i spłaszczając je równomiernie pokryć dno patelni. Gotować, aż ziemniaki są dobrze rumiane na dole, monitorowanie ciepła, jak idziesz, więc nie palić. Ostrożnie obróć naleśnik, trzymając go w jednym kawałku, a Brązową po drugiej stronie.
Wyjąć na wyłożoną papierowym ręcznikiem płytę i utrzymać ciepło.
Podczas gotowania ziemniaków, umieścić małą patelnię na średnim ogniu i dodać 2 łyżki masła. Gdy masło się stopi, dodać szalotkę i gotować, aż zmięknie.
Posypać mąką i gotować przez minutę lub
Wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
Dodać whisky i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut, aż zgęstnieje nieco. Wyłączyć ogień i dodać połowę sera. Wymieszać, aby roztopić ser. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem. Przykryć i ogrzać.
W innym średnim patelni na średnim ogniu, dodać pozostałą łyżkę masła.
Jajka ubić, posypać solą i pieprzem.
Wlać jajka na patelnię, dodać pozostały ser i zmniejszyć ogień do minimum. Gotować powoli, aż ser się stopi i jajka są gotowane przez ale miękkie.
Placek ziemniaczany ułożyć na talerzu. Top z jajek serowych i polać sosem. Polać kawiorem i posypać szczypiorkiem.
Pokroić w 4 plastry i podawać.