Chrupiące paluszki rybne z sosem tatarskim

Chrupiące paluszki rybne z sosem tatarskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 384 kalorie, 28g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z cytryny, mąka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Paluszki rybne z sosem tatarskim, Domowe paluszki rybne z sosem tatarskim, oraz Pieczone Paluszki Rybne Z Sosem Tatarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć majonez z suszonymi pomidorami, korniszonami, czerwoną cebulą, koperkiem i sokiem z cytryny. Sos tatarski doprawić solą i cayenne.
W płytkiej misce ubij jajka z wodą. W innej płytkiej misce, wymieszać 1/2 szklanki mąki z solą i cayenne. W trzeciej płytkiej misce, połączyć płatki ziemniaczane z pozostałą 1/4 szklanki mąki i doprawić solą i cayenne. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowym, a drugą ręcznikami papierowymi.
Pracując partiami, pogłębiać dorsza w mące, odrywając nadmiar. Dorsza zanurzyć w jajku, pozostawić nadmiar do kapania z powrotem do miski, a następnie płaszcz dorsza w płatkach ziemniaczanych, naciskając, aby pomóc im przylegać.
Przełożyć dorsza na woskowaną blachę do pieczenia.
W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać 1 1/2 cala oleju do 32
Pracując w 2 partiach, smażyć dorsza na rozgrzanym oleju, obracając raz, aż będzie głęboki złoty i chrupiący, około 3 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć rybę na papierową blachę do pieczenia i lekko posypać solą. Powtórz z pozostałymi rybami.
Podawać natychmiast z sosem tatarskim i klinami cytrynowymi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.