Chrupiące kubki z makaronem i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj chrupiące kubki z makaronem i serem. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 368 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Southwestern Mac and Cheese Cups, Chrupiące filiżanki z parmezanem i rozmarynem ze szpinakiem i sałatką z truskawek, oraz Wegański makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: dwanaście 6-uncjowych ramekinów
Na puree z dyni: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż dynię na blasze do pieczenia i posyp olejem, solą i pieprzem. Piec do miękkości, 25 minut; pozostawić do ostygnięcia lekko.
Przenieść do robota kuchennego i pulsować, aż będzie gładka. Odmierz 1 1/2 szklanki puree.
Makaron z serem: ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody z makaronem i przenieść ugotowany makaron z powrotem do gorącego garnka, w którym został ugotowany.
W międzyczasie roztopić masło w dużym rondlu.
Posypać mąką i gotować, ciągle mieszając, przez 1 minutę.
Ubić w mleku i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje; dodać cebulę w proszku, sól, musztarda mielona i cayenne. Wymieszać w Cheddar, pecorino i 1 1/2 szklanki puree z dyni i gotować, aż ser się stopi.
Do odsączonego makaronu wlać sos serowy i dobrze wymieszać. Powoli włącz zarezerwowaną wodę z makaronu, dobrze mieszając, używając około 3/4 szklanki w zależności od pożądanej kremowości.
Spryskaj dwanaście 6-uncjowych ramekinów nieprzywierającym sprayem do gotowania; wypełnij około 3/4 szklanki mieszanki makaronu i umieść na dużej blasze do pieczenia.
Włóż chleb do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i pulsuj, aż chleb będzie w drobnej okruchy.
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem i posypać każdą porcją makaronu. każdą porcję skropić łyżeczką oleju rzepakowego.
Piec, aż skorupa stanie się złoty i chrupiące, 12 protokół.
Udekorować posiekaną natką pietruszki i od razu podawać.