Chrupiące kremowe krewetki skalne ze słodkim Chile Aioli i jabłkiem
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 691 kalorii, 10g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jabłko fuji, majonez, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Skalne krewetki z pikantnym kremowym sosem, Chrupiące krewetki Herbed ze szczypiorkiem Aioli, oraz Chrupiące krewetki Herbed ze szczypiorkiem Aioli.
Instrukcje
1
W małej misce, ubij razem wszystkie składniki aioli. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
W średniej misce wymieszaj piwo i mieszankę tempury—mieszanka powinna być tak gruba jak ciasto naleśnikowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Lekko płaszcz krewetki w przyprawionej mąki, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w cieście tempura. Praca w partiach, smażyć krewetki, aż światło złoty brąz, o 3 protokół na partię.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.