Chrupiące Curry Kokosowe Krewetki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać chrupiące Curry krewetki kokosowe spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 131 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać curry, Panko bułka tarta, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba panko, możesz podążać za tym daniem głównym z Karmelowe Jabłko Crisp jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), Kokos Curry Krewetki, oraz Kokos Curry Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W robocie kuchennym pulsuj kokos, aż grubo zmielony i przenieś do płytkiej miski.
Wymieszać kokos z bułką tartą, curry i solą, i odstawić. Białka ubić do uzyskania lekko spienionej piany. Krewetki zanurzyć w białkach jaj i pokryć mieszanką kokosową. Powtórz, aby utworzyć podwójną powłokę.
Umieść krewetki na stojaku umieszczonym w blasze i piecz przez 10 minut.
Udekoruj limonką i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.