Chrupiące Batoniki Z Jarmużu

Chrupiące Batoniki Z Jarmużu
Chrupiące bary jarmuż może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, masło z nasion, pełnoziarniste dmuchane płatki zbożowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Chrupiące Chipsy Z Jarmużu, Chrupiąca Sałatka z jarmużu i komosy ryżowej, oraz Chrupiąca jarmuż z dipem cytrynowo-jogurtowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia 8-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia z folią lub pergaminem i spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Aby przygotować jarmuż: dokładnie umyć jarmuż pod zimną wodą, a następnie usunąć nadmiar wilgoci, rozmazując liście między kilkoma warstwami ręczników papierowych lub obracając wielokrotnie w przędzarce do sałatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Przenieś jarmuż na pergaminową blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Skropić liście olejem, rzucając się, aby pokryćlistki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Jarmuż piec w rozgrzanym piekarniku przez 12-17 minut, aż pojawią się listki-cienkie i chrupiące, ale nie zarumienione (patrz uważnie). Za pomocą wkładki pergaminowej przenieść jarmuż do stojaka i całkowicie ostudzić, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie rozłóż owies, pepitas i nasiona sezamu na dużym arkuszu rimmedbaking.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Nasiona DyniNasiona Dyni
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
8
Piec w nagrzanym piekarniku przez 5-8 minut, potrząsając do połowy, aż będzie złoty i pachnący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przelać do dużej miski; wymieszać z płatkami i jagodami. Ostudzone liście jarmużu rozdrobnić w misce, delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Połącz masło orzechowe lub z nasion, cukier, syrop i sól w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Z NasionMasło Z Nasion
CukierCukier
SyropSyrop
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Podgrzać średnio-niskie, mieszając, przez 4 do 5 minut, aż cukier się rozpuści i mieszanka będzie bąbelkowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
12
Wyjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
13
Natychmiast wlać mieszaninę syropu na mieszaninę owsa, mieszając ze szpatułkąuntil powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
14
Przenieść mieszaninę do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Umieść duży kawałek papieru pergaminowego, papieru woskowego lub folii z tworzywa sztucznego (pokrytej nieprzywierającym sprayem do gotowania) na mieszance prętowej i użyj jej do rozłożenia, spłaszczenia i bardzo mocno zagęścić mieszaninę równomiernie na patelni. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę, aż mocno ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
16
Używając wkładki, podnieś mieszaninę z patelni i przenieś na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
17
Wytnij na 10 pasków.
18
Bar TIPS - aby uzyskać najlepsze rezultaty, nie używaj masła orzechowego; będzie przytłaczać inne smaki w batonach.- Stosunek suchych i płynnych słodzików jest tutaj niezbędny do wiązania batonów-eksperymentuj na własne ryzyko!- Chrupiące liście jarmużu można przygotować do 1 dnia wcześniej. Całkowicie schłodzić i przechowywać w hermetycznym pojemniku aż do momentu użycia.Trzymanie pręta szczelnie owiń pręty pojedynczo w plastikową folię.Temp. pokoju: 2 dniładowarka: 1 tydzieńfreezer: 3 miesiące w hermetycznym pojemniku; rozmrozić 1/2 godzinybar VARIATION chrupiący szpinak & Morelaprzygotuj zgodnie z zaleceniami, ale użyj 6 filiżanek zapakowanych liści szpinaku dla niemowląt zamiast jarmużu i równej ilości posiekanych suszonych moreli zamiast suszonych jagód. Pomiń ekstrakt migdałowy i dodaj 1 1/2 łyżeczki drobno startej skórki pomarańczowej zamiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Morele SuszoneMorele Suszone
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MorelaMorela
JagodyJagody
JarmużJarmuż
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
19
Power Hungry™
20
Przedrukowane za zgodą Power Hungry™ przez Camilla V. Saulsbury, © 2013 Lake Isle Press
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia45
Magazyn