Chrupiąca pieczona kaczka z oliwkami
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 80 g tłuszczu, oraz w sumie 850 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Jeśli masz bulion z kurczaka, kaczkę, oliwki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Canard aux Olives (kaczka pieczona z oliwkami), Chrupiąca pieczona kaczka z sosem wiśniowo-rozmarynowym, oraz Kaczka z oliwkami i kuskusem.
Instrukcje
Ten przepis daje soczystą pieczoną kaczkę, z której każdy kęs jest delikatny i smaczny, a jako produkt uboczny dobre pół litra tłuszczu z kaczki. Żaden kucharz wart swojej soli nie zmarnuje kawałka tej cennej substancji, która jest przechowywana w garnku w lodówce i używana do smażenia i aromatyzowania.
Przyciąć wszelkie klapy tłuszczu na kaczce i wyciągnąć wszelkie grudki tłuszczu schowane w środku. Opłucz i osusz kaczkę, a następnie lekko nakłuj szaszłykiem (około 20-30 razy), starając się przebić skórę, ale nie mięso pod spodem. Przetrzyj całość solą i posyp trochę wewnątrz jamy.
Umieść na stojaku i piecz do góry nogami przez 3 godziny w temperaturze 250° F (konwekcja 200 ° f).
Odcedzić tłuszcz do miski, ustawić kaczkę właściwą drogę i zwiększyć ciepło do 350° F (konwekcja 325° F) przez 45 minut dłużej, aż ładnie rumiane. Pozostawić na 15 minut, luźno przykryte folią.
Wywar z kurczaka z pomidorem i ziołami zmniejsz do konsystencji sosu, a następnie przelej do czystej patelni. Oliwki dusić w wodzie przez 2 minuty, aby ostygnąć smak, następnie przecedzić i wymieszać z sosem.
Kaczkę pokroić na kawałki i podawać z sosem.
Pieczone oliwki: jest to objawienie, w jaki sposób oliwki są przekształcane przez ogrzewanie, ich smak złagodzony i zmiękczony. Następnym razem, gdy chcesz podawać oliwki z napojami, spróbuj je upiec.
Wytnij kwadrat folii i włóż do małego naczynia do pieczenia, podciągając boki. Na środku opłukane oliwki z odrobiną oliwy z oliwek, pół tuzina ziaren pieprzu, połowiczny ząbek czosnku, kilka nasion kolendry, liść laurowy i pasek skórki pomarańczowej. Owinąć w folię, aby całkowicie zamknąć oliwki, a następnie piec w temperaturze 350° F (konwekcja 163°) przez 10 minut lub do pół godziny.
Podawać w paczce foliowej.
Ze stołu w Tarnowie Orlando Murrina. Copyright © 2009 by Orlando Murrin and Peter Steggall; photographs copyright © 2009 by Jonathan Buckley. Opublikowane przez Stewart, Tabori & Chang, imprint Harry N. Abrams, Inc.