Christmas Time Egg Nog
Christmas Time Egg Nog wymaga z grubsza 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 7G tłuszczu i w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 61 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 15 fanów. Mieszanka gałki muszkatołowej, jajek, cukru pudru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa dobrze jako bardzo niedrogi napój. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 36%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują Boże Narodzenie Low Carb Egg Nog, Christmas Morning Egg Nog Muffiny, oraz Jajko-nie Nog.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj jajka i cukier, aż dobrze się połączą.
Dodaj laski cynamonu, gałkę muszkatołową, maczugę i goździki; umieść na średnim ogniu i delikatnie ubijaj przez około 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie miała małe bąbelki wokół krawędzi patelni, a termometr osiągnie 160 stopni F (71 stopni C).
Zdejmij z ognia i przelej przez sitko o drobnych oczkach do dużej miski.
Ubij w rumie (w razie potrzeby) i przykryj folią, bezpośrednio na powierzchni i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub do 2 dni.
Gotowy do podania posyp cynamonem, jeśli chcesz.