Świąteczny styl ułożone Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 605 kalorii. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka polędwicy wołowej, sól koszerna i pieprz, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stacked Crock Pot Enchiladas, Stos Śniadanie Enchiladas, oraz Ułożone Enchiladas Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Doprawić wieprzowinę solą czosnkową i pieprzem, dodać do patelni i brązowo ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać mielony czosnek i gotować 30 sekund, następnie dodać chiles, pomidory, płatki czerwonej papryki i 3 szklanki wody. Dusić, aż wieprzowina będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Pieprzowo-cytrynowy
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3
Połączyć mąkę i 1 szklanka wody w blenderze, aż będzie gładka, następnie ubić do sosu i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 5 Więcej minut.
W międzyczasie, zrobić czerwony sos: proces chili w proszku, czosnek i 5 szklanek wody w blenderze, aż będzie gładka. Mąkę doprawić solą czosnkową i pieprzem w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Sos Czerwony
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucić wołowinę w mące, a następnie dodać do patelni do brązowego ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wlać mieszaninę proszku chili i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina będzie miękka, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Zrób enchiladas: rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
8
Umieść 4 tortille na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Posypać serem, następnie z jednej strony polać zielonym sosem, a z drugiej czerwonym. Powtórz, aby zrobić dwie kolejne warstwy. Top stosy z więcej sera i broil aż do stopienia, 3 do 5 protokół. W międzyczasie, mgiełkę nonstick patelni z gotowania sprayu i smażyć jajka według uznania, a następnie doprawić solą i pieprzem. Każdy stos enchilady ułożyć sałatą, pomidorami i jajkiem sadzonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Vin de Sandwich Pinot Noir Jimmy ' ego Johna. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.