Chris ' Tex-Mex Mac and Cheese
Makaron z Tex-Mex Chrisa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 740 kalorii, 30g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz makaron fusilli, masło, kłosy kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hamburgery Tex-Mex, Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka, oraz Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery z regałem piekarnika 5 1/2 cala od ciepła. Papryka Broil i kukurydza w tym samym czasie na szalce z galaretką wyłożonej folią aluminiową. Papryka Broil 10 minut lub do blister, obracając po 5 minut. Kukurydza Broil 20 minut lub do zwęglenia, obracając co 5 minut.
Umieścić papryki w zip-top plastikowej torbie zamrażarki; uszczelnić i odstawić 10 minut, aby poluzować Skórki. Paprykę obrać; usunąć i wyrzucić nasiona. Posiekaj paprykę.
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb. Zmniejsz temperaturę pieca do 40
Makaron gotować we wrzącej osolonej wodzie, aby pokryć 8 do 10 minut lub aż al dente.
Gotować chorizo na średniej patelni na średnim ogniu, często mieszając, 2 do 3 minut lub do Chryzostom; usunąć chorizo, i osuszyć na ręcznikach papierowych. Wyrzucić kroplówki.
Roztopić 3 Łyżki. masło w dużym ciężkim rondlu na średnim ogniu; ubić mąkę, aż będzie gładka, i gotować, ubijając stale, 2 minuty lub do złotego koloru. Powoli ubijać w mleku, i gotować, ubijanie często, 10 do 12 minut lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i stopniowo dodawać ser, mieszając, aż będzie gładki. Wymieszaj posiekaną paprykę, ziarna kukurydzy, chorizo, sól i pieprz. Delikatnie wymieszać mieszankę serową i makaron w dużej misce. Łyżka do 6 (8-oz.) ramekins.
Połącz chipsy tortilla, panko i 3 łyżki. roztopione masło; posypać makaronem.
Piec w 400 przez 12 do 15 minut lub aż złoty i bąbelkowy.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.