Chorizo Crusted dorsz i fasola z pesto rukola
Chorizo Crusted dorsz i fasola z pesto rukola może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 797 kalorii. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz rukolę, bazylię, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Chrupiący Filet z halibuta z pesto z rukoli, Sałatka Z Rukoli Z Białą Fasolą I Pesto, oraz Groszek i fasolka szparagowa z pesto Rukolowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść czosnek, rukolę, Pecorino i 1/4 szklanki oliwy z oliwek w przetwórcu spożywczym i przetwarzaj, aż utworzy się szorstka pasta. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dorsza doprawić solą i pieprzem.
Warstw cienkie plastry chorizo na górze każdego filetu jak łuski na rybie.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju do małej patelni nonstick na średnim ogniu, aż migotanie. Ostrożnie umieść rybę (z łuskami chorizo skierowanymi do góry) na patelni. Gotować przez 2 minuty na płycie kuchennej, a następnie przenieść do piekarnika, aż ryba jest gotowane przez, 10 do 12 minut.
Wyjmij rybę z patelni i odstaw na bok.
Dodaj fasolę i 1 łyżkę wody na patelni i podgrzewać na średnim ogniu, aż woda odparuje i fasola są ciepłe. Wymieszać pesto. Aby talerz, zrobić łóżko z pesto fasoli,i top z chorizo ryb.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.