Chocolate Zeppole di San Giuseppe
Chocolate Zeppole di San Giuseppe jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Ten przepis służy 20. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Idź do sklepu i odebrać masło, kakao w proszku, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zeppole z sosem czekoladowym, Orange and Chocolate Zeppole, oraz Cielęcina Giuseppe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondelku połączyć wodę, masło i sól. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając drewnianą łyżką. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, dodaj wanilię. Podczas mieszania, dodać mąkę i cukier, dobrze mieszając, aż ciasto jest gładkie i dobrze włączone i łączy się w piłkę, o 1 do 2 protokół.
Usunąć mieszaninę z ognia i przenieść do miski miksera stojącego.
Ostudzić na około pięć minut. Włącz mikser do niskiej i dodaj jedno jajko na raz, zwiększając prędkość do średniej, aby w pełni włączyć. Gdy ciasto będzie lekkie i w pełni włączone, przykryj miskę folią i umieść w lodówce na co najmniej 20 minut.
Przygotować krem z ciasta: w średniej misce ubić żółtka i cukier, aż się połączą. Następnie ubić w mące, wanilii i kakao w proszku, aż dokładnie połączyć mąkę. Odstawić.
Dodać mleko do małego rondla i doprowadzić do wrzenia.
Usuń mleko z ognia. Podczas ubijania mieszaniny jaj stale, powoli wlać mleko, ubijając do włączenia. Po dokładnym połączeniu mieszanki z mlekiem i jajkiem należy ponownie umieścić mieszaninę w małym rondlu i powrócić do pieca.
Rozgrzać mieszankę na średniej wysokości, aż krem z ciasta zgęstnieje do konsystencji budyniowej.
Wyjąć z ognia i przenieść do średniej miski, a następnie przykryć folią (upewnij się, że okład dotyka bezpośrednio kremu, aby skóra nie tworzyła się na powierzchni). Umieścić w lodówce do ostygnięcia przez co najmniej 20 minut.
Wlać olej rzepakowy do dużego holenderskiego piekarnika na głębokość 2 cali.
Rozgrzać olej do 182°. podczas gdy olej jest ogrzewanie przygotować zeppole.
Wyciąć dwadzieścia 2,5 calowe kwadraty z folii aluminiowej i folii pędzla z oliwą z oliwek.
Przenieś ciasto do worka z ciastem i dopasuj worek z otwartą końcówką ciasta w kształcie gwiazdy 1/2". Bez podnoszenia końcówki, wyłożyć dwa 2-calowe pierścienie ciasta na siebie (powinien to być ciągły ruch) na każdym kwadracie folii.
Gdy olej osiągnie odpowiednią temperaturę, ostrożnie umieść kwadraty folii z zeppolem w oleju do smażenia. Jeśli masz szerokie, płytkie sitko, możesz umieścić stronę folii zeppole w dół w sitku, aby przenieść do oleju. Folia oddzieli się od zeppola w gorącym oleju z niewielkim wysiłkiem po kilku chwilach. Użyj odpornych na ciepło szczypiec, aby usunąć folię. Gotować na złoty kolor, a następnie za pomocą szczypiec odpornych na ciepło włączyć zeppole i gotować w tym samym stopniu doneness, o 1 do 1 1/2 minut na stronę. Nie gotuj więcej niż 2 do 3 zeppoli na raz, ponieważ nadmierne tłoczenie spowoduje spadek temperatury oleju. Użyj szczypiec lub sitka, aby usunąć zeppole z oleju, pozwalając nadmiar oleju spuścić, a następnie przenieść do stojaka drucianego w celu chłodzenia. Przetestuj swój pierwszy zeppole, aby upewnić się, że wnętrze jest całkowicie ugotowane, jeśli nie, dostosuj odpowiednio czas gotowania.
Kiedy zeppole ostygną całkowicie, rura trochę śmietany w środku i w górę wokół wewnętrznych krawędzi w wirujący wzór. Polać cukrem cukierniczym i polać wiśnią. Ciesz się natychmiast.